Perjantaina 23.11.2018 Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry juhli 35-vuotispäiviään iltapäivä seminaarissa Helsingissä. Seminaari “Nuorista miehistä tämän päivän Suomessa” kokosi noin kahdeksankymmentä vierasta Vallila-saliin kuulemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja.
Erityishuoltojärjestöjen liitto on yhdessä muiden lastensuojelujärjestöjen kanssa tehnyt kannanoton jälkihuollon ikärajan nostamisesta 25 ikävuoteen. Asiantuntijat ehdottivat jo vuonna 2013 jälkihuollon ikärajan nostoa ja myös nuoret ja käytännön työntekijät ovat nostaneet esiin useissa eri yhteyksissä kannattavansa ikärajan nostoa.
Tällä viikolla Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n työntekijät olivat mukana useassa tapahtumassa.
Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry esitteli toimintaansa Helsingin kulttuuritalolla järjestetyssä Integration 2018 tapahtumassa 18.-19.9.2018. Tapahtuma keräsi yli 900 osallistujaa keskustelemaan maahanmuuton, monikulttuurisuuden ja kotouttamisen näkökulmista.
Kiinnostaako sinua vapaaehtoistoiminta lapsen tai nuoren tukihenkilönä?
Vapaaehtoisena tukihenkilönä voit tarjota lapselle tai nuorelle aikuisen läsnäoloa ja huomiota sekä mukavaa tekemistä yhdessä. Tukihenkilö ja lapsi/nuori tapaavat noin 1–3 kertaa kuukaudessa esimerkiksi liikunnan, kulttuurin tai syömisen merkeissä. Tukihenkilöllä tulee olla sopivasti vapaa-aikaa, mahdollisuus sitoutua toimintaan ja oma elämä tasapainossa.
Koira-avusteinen lasten ja nuorten tukihenkilötoiminta etsii uusia vapaaehtoisia Porissa, Espoossa ja Turussa.
Palkansaajakeskusjärjestöt ja lapsi- ja perhejärjestöt vaativat perhevapaauudistuksen käynnistämistä seuraavalla hallituskaudella. Uudistus tulee kirjata osaksi hallitusohjelmaa ja siihen tulee varata riittävät resurssit.
Haemme joukkoomme järjestösihteeriä, jonka tehtäviin kuuluu vastata koulutustoiminnasta, erityisesti lastensuojelun tukihenkilökoulutuksista. Järjestösihteerin muita keskeisiä tehtäväalueita ovat järjestön viestintä, erilaisten hakemusten, selvitysten ja raporttien suunnittelu ja kirjoittaminen sekä laatutyöskentelyyn osallistuminen.
Lapsi- ja perhejärjestöt vaativat, että ilman huoltajaa tulleiden jatkolupakäytäntöä muutetaan niin, että se tukee kotoutumista. Lyhyet jatkoluvat tai kielteiset päätökset ovat Maahanmuuttoviraston uusi laintulkinta, joka on tehty ilman lakimuutosta ja voidaan ilman sellaista myös korjata. On kohtuutonta ja myös kotoutumista heikentävää, että lähes tuhat nuorta joutuu jatkuvasti pelkäämään oleskeluoikeutensa päättymistä Maahanmuuttoviraston uuden käytännön takia.
STEA on myöntänyt rahoituksen EHJÄ ry:n hankkeelle Ikkunoita Ihmemaahan - tarinoita ryhmistä syömishäiriöistä toipumisen poluilla. Hankerahoitus on tarkoitettu syömishäiriötä sairastavien, syömishäiriöoireista kärsivien ja syömishäiriöstä toipuvien nuorten ja nuorten aikuisten sosiaaliseen vahvistamiseen, osallisuuteen sekä eristäytymisen ennaltaehkäisyyn tähtäävän ryhmätoiminnan järjestämiseen.
Haemme kasvavaan toimintaamme ohjaajaa Kirkkonummelle, jossa aloitamme uudessa toimipisteessä yhteistyön Kirkkonummen kunnan kanssa. Olet etsimämme ohjaaja, kun sinulla on vähintään sosiaalialan AMK-tasoinen tutkinto ja kokemusta alalla työskentelystä. Sinulta löytyy myös oma-aloitteisuutta, tarmoa, iloa ja intoa itsenäiseen sekä vastuulliseen työskentelyyn.
STEA on esittänyt Kannustavat kokemukset -projektille jatkorahoitusta vuodelle 2018. Veikkauksen tuella voimme jatkaa työtämme nuorten työnhakutaitojen kehittämisessä sekä nuorten valmentamista työelämää varten. Tarjoamme myös työnantajille projektityöntekijöiden tuen koko työllistämisprosessin ajaksi.