Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n 40v-juhlavuosipostaussarjassa olemme päässeet viimeisen kuukauden julkaisuun ja tavoitteiden yhteenvetoon!
Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n 40v-juhlavuosipostaussarjassa olemme päässeet viimeisen kuukauden julkaisuun ja tavoitteiden yhteenvetoon!
Lasten ja nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistoiminta on parhaimmillaan merkityksellistä yhdessäoloa, joka tuottaa iloa ja onnistumisen kokemuksia niin lapselle kuin aikuiselle. Tätä vapaaehtoistoimintaa tehdään jälleen näkyväksi #OlenTukena-kampanjassa 8.1–14.1.2024. Viikon aikana tukihenkilöiden, tukiperheiden ja aikuiskavereiden tarinoita jaetaan sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #OlenTukena ja #JagStöder.
EHJÄ40v-postaussarjan marraskuun julkaisu käsittelee viimeiseksi tavoitetta ”Kehitämme lasten suojelua paikallisessa, valtakunnallisella ja eurooppalaisella tasolla yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa”.
Kun puhumme maahanmuutosta, puhumme ihmisistä. Nykyisessä keskustelussa maahanmuuttaneisiin viitataan usein yhtenä samankaltaisena ryhmänä. Keskustelussa unohtuu, että jokainen ihminen on yksilö, jolla on omat unelmansa ja tavoitteensa. Kaikilla meistä on tarve sekä olla yhteydessä muihin ihmisiin että tulla kohdatuksi yksilönä.
Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n 40v-postaussarjassa vuorossa lokakuussa on strateginen tavoite ”Työskentelemme joustavasti lasten, nuorten, nuorten aikuisten ja perheiden hyvän tulevaisuuden turvaamiseksi”.
Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on ollut mukana työelämäkumppanina Laurea Otaniemen ammattikorkeakoulun sosionomiopiskelijoiden Kristiina Pynnösen ja Satu Väätäisen laatimassa Perheenyhdistämisen jälkeinen tuki - Perheiden näkemyksiä -opinnäytetyössä.
#EHJÄ40v-postaussarjassa käsittelemme nyt vuoroksi strategista tavoitetta ”Meillä on aina aikaa olla läsnä”.
Lapsen osallisuus on tukiperhetoiminnassa ensiarvoisen tärkeää. Hyvinvointialueen vastuutyöntekijällä ja palveluntuottajan edustajalla on olennainen rooli siinä, että lapsen osallisuus pidetään toiminnan keskiössä ja että tästä muistutetaan myös tukiperheitä ja lapsen huoltajia.
Järjestötoimijoista ja palveluntuottajista koostuva tukiperhetoiminnan pyöreä pöytä on julkaissut tukiperhetoiminnan suositukset, joiden tavoitteena on lapsen osallisuuden vahvistaminen ja tukeminen. Suosituksilla halutaan lisätä lapsen hyvinvointia yhteisvoimin.
Tervetuloa lastensuojelun jälkihuoltoa käsittelevään seminaariin “Tietoon ja kokemukseen perustuvaa puhetta lastensuojelun jälkihuollosta” Pikkuparlamentin kansalaisinfoon maanantaina 25.9. klo 9.00–11.00.
Tilaisuudessa kuullaan viranomaisten, tutkijoiden ja kokemusasiantuntijoiden näkökulmia lastensuojelun jälkihuoltoon ja luovutetaan adressi lastensuojelun jälkihuollon ikärajan säilyttämisestä nykyisessä 25 ikävuodessa. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.
#EHJÄ40v-postaussarjamme on nyt jälleen palannut ja elokuussa on seuraavana vuorossa strateginen tavoite ”Toimintamme on taloudellisesti kannattavaa ja pystymme tarjoamaan yhä useammalle nuorelle tukea itsenäistymiseen ja tukiasunnon”.
Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry on nyt mukana Auttamisesta arkea -palvelussa! Auttamisesta arkea on lahjoitusalusta, jonka tarkoituksena on muun muassa ratkaista kansalaisjärjestöjen rahankeräyksessä olevia epävarmuustekijöitä muuttamalla lahjoittaminen osaksi yritysten ja yksityishenkilöiden arkea. Palvelun kautta lahjoitetut rahat menevät suoraan järjestön ilmoittamalle keräystilille.
Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n viestintäkanavat ovat nyt palaamassa takaisin lomalaitumilta. Heinäkuussa meillä oli seuraavassa vuorossa #EHJÄ40v-postaussarjassamme strateginen tavoite ”Henkilöstömme on ammatillisesti taitavaa, kokee työnsä mielekkääksi sekä luo yhdessä ja erikseen hyvää ilmapiiriä.”