Koen, että työlläni järjestössä on merkitystä, sillä saan auttaa ja tavata nuoria päivittäin. Suurin kiitos tehdystä työstä on se, kun nuori pääse osaksi työelämää ja saa sitä kautta kannustavia kokemuksia, jotka rohkaisevat ja innostavat häntä löytämään oman paikkansa työelämässä jatkossakin. Ilman tätä järjestöä, maailmasta puuttuisi se joku, joka uskoo nuoren osaamiseen ja auttaa tuomaan sen näkyväksi työelämään siirtymisen kynnyksellä.
Vapaaehtoisia tukihenkilöitä tarvitaan jatkuvasti. Lapsi tai nuori voi kaivata luotettavan ja turvallisen, perheen ulkopuolisen aikuisen läsnäoloa esimerkiksi haastavassa elämäntilanteessa, kun perheen omat voimavarat ovat koetuksella. Vapaaehtoinen tukihenkilö toimii yhtenä tukipilarina lapsen tai nuoren elämässä tarjoamalla aikaansa, kuuntelevaa korvaa ja läsnäoloa. Vapaaehtoistyö tuottaa tekijälleen tutkitusti mielekkyyden ja merkityksellisyyden kokemuksia sekä hyvää mieltä.
Kiinnostaisiko sinua lähteä tukijaksi ja rinnallakulkijaksi sijaishuollosta itsenäistyvälle nuorelle taikka tarjota läsnäoloa tukea kaipaavalle lapselle? Koulutamme syys-lokakuussa 2020 jälleen uusia vapaaehtoisia tukihenkilöitä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.
Maahanmuuttajataustaisille nuorille suunnattu avoin tukitoimintamme vastaa poikkeustilanteen aiheuttamiin erityistarpeisiin lisäämällä yksilöohjauksen resursseja 1.7. alkaen. Tukea ja ohjausta tarjotaan vuoden 2020 loppuun saakka paikallisen yksilötuen sekä toiminta-alueiden yhteisen neuvonta- ja tukipuhelimen muodossa.
Haemme Varsinais-Suomen tiimiimme joustavaa, positiivista ja tiimityötaitoista sosiaaliohjaajaa. Työ on liikkuvaa, innovatiivista, itsenäistä ja monipuolista. Työnkuvaan, työn sisältöön ja työaikoihin on mahdollista vaikuttaa. Tiimimme työskentelee maanantaista perjantaihin ja jokainen sosiaaliohjaaja suunnittelee itsenäisesti viikkotyötuntiensa jakautuminen arkipäiville, työtehtäviensä mukaisesti. Koulutusvaatimuksena on sosiaali-, terveydenhuolto- tai nuorisoalan AMK-tasoinen tutkinto tai sitä vastaava opistoasteen tutkinto.
Kevään poikkeusolot ovat puhaltaneet uusia tuulia EHJÄ ry:n toimintaan. On otettu digiaskelia, -loikkia ja -harppauksia, tehty töitä etänä kotitoimistoista käsin, sekä tavattu työkavereita ja asiakkaita virtuaalikahvipöytien ääressä.
Digin korostuminen on haastanut niin työntekijöitä kuin asiakkaita, mutta samalla kannustanut jokaista uuden omaksumiseen ja oppimiseen. Etäilyn myötä työnteko on tehostunut, mutta kasvokkain kohtaamisten ikävä kasvanut. Poikkeusolojen päättyessä voimme pakata uusista opeista parhaat palat mukaan ja arvostaa kanssaihmisiä entistäkin enemmän.
Mutta mitä kuuluu nyt, kun poikkeusolot ovat jatkuneet jo reilut kaksi kuukautta?
Lasten suojelun vapaaehtoisen tukihenkilötoiminnan Workshop -päivä järjestetään tänä vuonna teemalla Tukihenkilötoiminnan koordinaattoreiden ja vapaaehtoisten jaksaminen. Vuosittain järjestettävä valtakunnallinen Workshop-päivä tarjoaa tukihenkilötoiminnan koordinaattoreille mahdollisuuden vaihtaa ajatuksia, verkostoitua sekä kehittää toimintaa yhdessä ideoiden. Tapahtuma toteutetaan torstaina 11.6.2020 etäyhteyksin.
Kannustavat Kokemukset -toiminta aloitti Pietarsaaressa maanantaina 17. helmikuuta. Måndagen den 17 februari startade Uppmuntrande Erfarenheter-verksamheten i Jakobstad.
“Mä täytän ihan just 18. Mun pitää muuttaa pois, yksin. Pärjäänkö mä? Onko mulla ketään?”
Voisin kuvitella, että nää on useimpien sijaishuollosta itsenäistyvien nuorten ajatuksia. Nää oli myös mun ajatuksia seitsemän vuotta sitten. Onneks oli jälkihuolto.
13.–19.1.2020 tehdään näkyväksi lasten ja nuorten parissa tehtävää vapaaehtoistyötä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteella #olentukena / #jagstöder.
Kerro oma #olentukena -tarinasi somessa 13.–19.1.2020.
Kuljetko vapaaehtoisena aikuisena lapsen tai nuoren vierellä arjen keskellä?
Onko teillä pieniä ilon hetkiä, joita voisit jakaa somessa?
Osallistu #olentukena -kampanjaan! Postaamalla autat lasten ja nuorten parissa tehtävän vapaaehtoistyön näkyvyyden edistämistä ja sen kautta yhä useampi lapsi tai nuori voi saada luotettavan aikuisen rinnalleen.
Haemme joukkoomme positiivista ja energistä sosiaaliohjaajaa pääkaupunkiseudun toimipisteeseen. Toimistomme sijaitsee Helsingin keskustassa, mutta työ on liikkuvaa. Sosiaaliohjaajan työ koostuu maahanmuuttajataustaisten ja lastensuojelun jälkihuoltonuorten ohjauksesta, ammatillisesta tukihenkilötoiminnasta sekä perhetyöstä. Sosiaaliohjaajan työtehtävät ovat monipuolisia ja työajat vaihtelevia. Työ vaatii itsenäistä, joustavaa, tavoitteellista ja aktiivista työotetta. Työn tukena ovat säännölliset tiimipalaverit, työnohjaukset sekä keskustelut lähiesimiehen kanssa.
Kannustavat Kokemukset toiminnassa autetaan 14 –29-vuotiaita maahanmuuttajataustaisia nuoria pääsemään työelämään. Toimintaa on järjestetty vuodesta 2015 alkaen Vaasassa ja Kokkolassa. Toimintamme laajenee ja etsimme nyt joukkoomme koordinaattoria, jonka tehtävänä on perustaa uusi toimipiste Pietarsaareen helmi-maaliskuussa 2020 ja jäädä sen jälkeen kehittämään toimintaa alueelle.
I Uppmuntrande Erfarenheter -verksamhet hjälps ungdomar (14 –29 år) med invandrarbakgrund i alla fas av arbetssökning. Arbetet med ungdomar utförs som individuellt arbete och grupparbete. Verksamheten genomförs i samarbete med arbetsgivare i regionen. Vi letar efter en koordinator för ett nytt kontor i Jakobstad. Koordinatorens uppgift är att inrätta ett nytt kontor och sedan utveckla verksamheten i området.