Kokemusta Rikkaammat kokemusasiantuntijatoimintaa Kokkolassa

Kokemusta Rikkaammat kokemusasiantuntijatoimintaa Kokkolassa

EHJÄ ry:lläkin valmistaudutaan syksyn tuloon ja esimerkiksi Keski-Pohjanmaalla Kokemusta Rikkaamat ryhmä toimii aktiivisesti. Kokemusta Rikkaammat on Kokkolassa toimiva ryhmä, joka koostuu lastensuojelun kokemusasiantuntijoista. Ryhmän toimintaa toteutetaan yhdessä Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soiten kanssa.

Loppukesän terveiset Kannustavat Kokemukset -toiminnasta!

Loppukesän terveiset Kannustavat Kokemukset -toiminnasta!

Kannustavat Kokemukset -toiminnassa työ on antoisaa ja saamme nuorilta paljon kiitosta jokaisesta askeleesta: tulostettu CV omalla kuvalla tuo nuorille usein hymyn huuliin ja onnistumisen tunteen itse tehdystä työstä. Jokaisen nuoren saama työelämäkokemus on merkityksellinen ja tärkeä juuri hänen elämässään, niistä iloitsemme joka kerta!

Linkin takaa avautuva artikkeli on osa #EHJÄonnistumiset-julkaisusarjaa, jossa nostamme esiin sosiaaliohjaustyömme ja toimintojemme onnistumisia kuluvan vuoden ajalta.

Aftercare experiences of unaccompanied migrants in Finland

Aftercare experiences of unaccompanied migrants in Finland

Maxwell Akosah (sosionomi AMK) tutki opinnäytetyössään alaikäisenä ilman huoltajaa Suomeen muuttaneiden nuorten (kotoutumislain mukaisen) jälkihuollon aikaisia itsenäistymiskokemuksia. Tutkimusongelmana oli selvittää millaisia haasteita ryhmäkodeista itsenäiseen asumiseen muuttavat nuoret kohtaavat ja mitkä seikat puolestaan auttavat heitä sopeutumaan.

Read the whole article in English and/or the abstract in Finnish by clicking the title or the picture above.

Koronapandemian vaikutukset haavoittuvassa asemassa oleviin nuoriin, Euromet Symposium 20.-22.4.2021

Koronapandemian vaikutukset haavoittuvassa asemassa oleviin nuoriin, Euromet Symposium 20.-22.4.2021

Osallistuimme viime viikolla eurooppalaisten organisaatioiden yhteiseen Euromet Symposiumiin, jossa keskusteltiin koronapandemian vaikutuksista nuorten hyvinvointiin. Poikkeusolojen vaikutukset nuorten mielenterveyteen, opintojen etenemiseen ja työllistymiseen ovat nähtävissä ympäri Eurooppaa. Lue artikkelista lisää eurooppalaisia kuulumisia pandemian vaikutuksista ja niiden torjunnasta nuorten parissa tehtävän työn kentällä.

Lastensuojelun laitoshoito puhututtaa

Lastensuojelun laitoshoito puhututtaa

Lastensuojelun laitoshoito on viime aikoina saanut osakseen paljon huomiota. Puhutaan nuorten hatkaamisesta, päihteiden käytöstä ja nuorten itsensä aiheuttamasta sekä heihin kohdistuvasta väkivallasta. Samalla puidaan yhteiskunnallisen kasvatusvastuun jakautumista. Kuka ottaa koppia oireilevista, tuen tarpeessa olevista lapsista ja nuorista? Ja kuinka tehtävästään selviää lastensuojelu viimesijaisena vastuun kantajana?

Ikkunoita Ihmemaahan -hankkeen opas on julkaistu

Ikkunoita Ihmemaahan -hankkeen opas on julkaistu

Ikkunoita Ihmemaahan – Tarinoita ryhmistä syömishäiriöistä toipumisen poluilla -hankkeessa (20182020) kehitettiin syömishäiriötä sairastaville, syömishäiriöoireista kärsiville ja syömishäiriöstä toipuville nuorille ja nuorille aikuisille tarkoitettua keskustelevaa vertaistukea ja toiminnallisia tapaamiskertoja yhdistävää ryhmäkonseptia. Toimintavuosien aikana syntyi opaskirja, jonka kautta tuodaan näkyväksi hankkeen tyyppisen ryhmätoiminnan mahdollisuuksia osana syömishäiriötä sairastavien toipumispolkua. Opas toimii käytännön työvälineenä sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille hankkeen kaltaisten vertaisryhmien toteuttamisessa.

Turvallisella aikuisella on merkitystä

Turvallisella aikuisella on merkitystä

#olentukena-kampanjaviikon 11.-17.1.2021 tavoitteena on nostaa esiin erilaisia lasten ja nuorten parissa tehtäviä vapaaehtoistoiminnan muotoja. Samalla jaetaan arvokkaita kokemuksia ja hetkiä, joita vapaaehtoiset ovat lasten ja nuorten kanssa kokeneet. Uusille vapaaehtoisille on jatkuvaa kysyntää, joten vapaaehtoistyön nostaminen näkyville on ensisijaisen tärkeää. Viikon aikana tukisuhteiden tarinoita voit seurata sosiaalisessa mediassa aihetunnisteilla #olentukena ja #jagstöder.

Sijaishuollosta Omilleen

Sijaishuollosta Omilleen

Mitä sijaishuollosta itsenäistyville ja itsenäistyneille nuorille kuuluu? Miten vapaaehtoinen tukihenkilö voi tukea nuorta elämän merkittävässä nivelvaiheessa, omilleen muutossa? Klikkaa artikkeli auki ja käy kuuntelemassa Omilleen-kokemusasiantuntijoiden, tukihenkilöiden ja lastensuojelun ammattilaisten kokemuksia.

Paikka auki -työntekijämme Victoria on toimistoassistentti ja moniosaaja

Paikka auki -työntekijämme Victoria on toimistoassistentti ja moniosaaja

Victoria on työskennellyt EHJÄ ry:ssä toimistoassistenttina helmikuusta 2020 lähtien. Paikka auki -ohjelman ansiosta mahdollistunut toimistoassistentin toimen perustaminen sekä Victorian palkkaaminen tehtävään ovat olleet tärkeä lisäresurssi sekä erityisen myönteinen kokemus niin järjestöllemme kuin Victorialle itselleen. Lue artikkelista kokemuksiamme Paikka auki -työntekijän ja -työnantajan näkökulmasta.

Tukihenkilöltä saatu tuki kannattelee nuorta itsenäistymisvaiheessa

Tukihenkilöltä saatu tuki kannattelee nuorta itsenäistymisvaiheessa

“Opinnäytetyömme tulokset osoittavat, että Omilleen-toiminta on ollut merkityksellistä haastateltaville. Tukihenkilöstä voi tulla tärkeä henkilö sijaishuollosta itsenäistyvän nuoren elämässä. Erilaisien tukimuotojen saatavuus tulee turvata yhteiskunnassamme jatkossakin. Vapaaehtoistyö on resurssi, jota kannattaa hyödyntää palveluiden järjestämisessä, sillä se perustuu yksilön auttamishaluun, ei rahallisiin kannustimiin. Tukisuhteessa ei pelkästään tueta toista osapuolta, vaan se on tasa-arvoista vuorovaikutusta, jonka kautta molemmat voivat saadaarvokasta sisältöä elämäänsä.”